Polisbil.
Foto: David Westh/Sveriges Radio

Nu ska polisen synas mer i Sävsjö

Under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen i Sävsjö så kom bland annat frågan om utökad polisnärvaro upp.

Det var en enhällig kommunstyrelse som ställde sig positiva till beslutet att återigen öppna ett poliskontor i Sävsjö ett visst antal timmar i veckan.

För mer än tio år sedan lades poliskontoret ner i Sävsjö, och sedan dess har det inte funnits något kontor på orten.

Men under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen så togs frågan upp om ett poliskontor återigen skulle öppna under vissa timmar i veckan.

– Man ska fokusera på att vara mer tillgängliga, och en del i det är att öppna upp ett kontor dit människor kan komma och lämna hittegods eller prata med polisen, säger kommunstyrelsens ordförande Stefan Gustafsson (KD) till P4 Jönköping.

Nu ska kommunfullmäktige den 19 december ta ett slutgiltigt beslut i frågan, men enligt Stefan Gustafsson så talar det mesta för att det kommer bli ett poliskontor i Sävsjö igen i framtiden.

En annan sak som kommunfullmäktige med allra största sannolikhet kommer säga ja till, enligt Stefan Gustafsson, är ett medborgarförslag om att göra om en av kommunens tennisbanor till en beachhandbollsplan.

– Vi har sett att tennisen är lite på tillbakagång och nu fanns det ett förslag om att göra om en av banorna till en beachhandbollsplan. Vi tyckte det var en spännande och intressant tanke, säger Stefan Gustafsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".