Brahe Baskets Lena Phung med bollen.
1 av 5
Brahe Baskets Lena Phung med bollen. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Wetterbygdens Jelena Krsmanovic.
2 av 5
Wetterbygdens Jelena Krsmanovic. Foto: Patrik Bromander/Sveriges radio
Brahes tränare Patrick Häggström.
3 av 5
Brahes tränare Patrick Häggström. Foto: Patrik Bromander/Sveriges radio
Wetterbygdens tränare Francisco Pinto.
4 av 5
Wetterbygdens tränare Francisco Pinto. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Matchens speaker Dennis Aulander.
5 av 5
Matchens speaker Dennis Aulander. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Basket

Wetterbygden vann derbyt

Frida Jern: Kul att vinna
2:02 min

Wetterbygden Sparks vann tisdagskvällens derbyt i basketettan mot Brahe Basket. 66-40 blev segersiffrorna inför 327 åskådare.

Det var en härlig inramning på läktarna i Huskvarna sporthall när Wetterbygden och Brahe drabbade samman i derbyt i basketettan. Och det var tabell 6:an Brahe som startade bäst och hade en 4-0 ledning direkt i matchinledningen. Wetterbygden som är 2:a i tabellen såg aningen nervösa ut när Brahe rivstartade. Men det tog inte lång tid innan Wetterbygden började få fart på spelet och då tog man över ledningen snabbt. Och efter den första perioden var Wetterbygden i ledning med 18-11. När matchen sedan närmade sig halvtid så hade Wetterbygden dragit ifrån ytterligare och gick till halvtidsvila med ledning 36-19.
Och det var riktig derbykänsla i spelet under den första halvan av matchen med bra fart och hård kamp under korgarna om varje poäng.

Den andra halvan av matchen blev lik den första, Wetterbygden i ganska behagligt poängövertag mot ett hårt jobbande Brahe. Efter den tredje perioden var Wetterbygdens ledning 51-32. Och precis när slutsignalen gick kunde före detta Brahespelaren Frida Jern sätta en 2-poängare för Wetterbygden och slutresultatet skrevs till 66-40. Segern var Wetterbygdens nionde på tio matcher, Brahe har fem segrar och fem förluster såhär långt.
I Brahe var Yohanna Araya mycket bra och även Karla Vres som blev poängbäst i Brahe med sina 14 poäng. I Wetterbygden var Frida Jern och Jelena Krsmanovic tongivande för sitt lag.

Wetterbygden ligger kvar på 2:a plats i tabellen två poäng bakom serieledarna Högsbo. Wetterbygdens nästa match är på lördag 10/12 hemma mot SBBK Utveckling. Brahe är kvar på en 6:e plats och har två poäng upp till Mark och Malbas som just nu innehar dom två sista platserna för spel i superettan. Brahe har Malbas i nästa match i den sista omgången på hemmaplan på söndag 11/12. Och där behövs en seger samtidigt som resultat i övriga matcher ska gå Brahes väg för att man ska nå spel i superettan.

Wetterbygden - Brahe 66-40 (18-11,18-8,15-13,15-8)

Bästa poängplockare Wetterbygden: Frida Jern 17, Jelena Krsmanovic 16, Alice Jernberg 14.

Bästa poängplockare Brahe: Karla Vres 14, Yohanna Araya 11, Andriana Minic 9.

Publik: 327 i Huskvarna sporthall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".