Stoppknapp
Foto: Alexander Nyrinder / Sveriges Radio
Vetlanda

Chauffören saknade växel - då fick 11-åringen lämna bussen

Therése, mamma: En vuxen hade argumenterat emot...
3:59 min

En elvaårig pojke fick lämna bussen och promenera över sex kilometer rakt in i skogen utanför Vetlanda.

Det är pojkens mamma, Therése Sahlström, som berättar för P4 Jönköping hur hennes elvaårige son fick en lång promenad i mörkret. Det var tidigare i veckan då sonen tog bussen från träningen i Vetlanda till hemmet i Skirö, Kvillsfors. 

Eftersom hans busskort hade gått ut hade han med sig pengar för att betala biljetten kontant - men systemet för kontantbiljetter fungerade inte och därför lät chauffören honom åka med ändå. Senare kom dock systemet igång och pojken skulle betala sin biljett. Med sig hade han en 50-lapp, en sedel som chauffören inte kunde lämna växel på. Enligt mamman fick pojken då lämna bussen - 6,5 kilometer från hemmet. 

Nu fick han ensam promenera genom skogen, i mörkret.

– Hans telefon hade slutat fungera av kylan, så han får inte tag i någon av oss. Han får gå 6,5 kilometer i beckmörker genom skogen. Jag tycker det är fruktansvärt av en vuxen människa att behandla ett barn på det viset, säger Therése Sahlström.

Therése har varit i kontakt med bussföretaget som kör den aktuella sträckan, enligt företaget förnekar chauffören att det gått till på det sätt som hon beskriver.

P4 Jönköping har varit i kontakt med Bertil Larsson, vd på Lysekils buss - det bolag trafikerar den aktuella sträckan. Han kan just nu inte säga något om det som hänt.

– Jag vill ta reda på mer om händelsen innan jag uttalar mig, säger Bertil Larsson till P4 Jönköping.

Hör Therése berättelse i ljudspelaren ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".