Reine så ljusfenomen i Mullsjö.
1 av 2
Reine var en av flera som såg ljusfenomenet utanför Mullsjö Foto: Håkan Eng/Sveriges Radio
Utvängstorp, Mullsjö, plats för ljusfenomen
2 av 2
Det var här som Reine såg något på himlen. Foto: Håkan Eng/Sveriges Radio

Märkligt ljusfenomen förbryllar i Mullsjö

Reine: Det var inte polstjärnan
3:18 min

Många har sett ett starkt lysande sken på himlen vid flera tillfällen. En del säger att det rör på sig, andra att det står stilla.

Reine i Utvängstorp utanför Mullsjö såg fenomenet tidigare i veckan, ihop med sin fru. Han beskriver det som ett jättestarkt lysande sken som stod still. Det hade med röda och blåa lampor, och de såg att något - ungefär som rök - kom ut från det. 

– Jag trodde först det var polstjärnan, men det var mycket starkare ljus. Och plötsligt blev ljuset ännu starkare och det började ryka och åka och då hörde man ett ljud, men det var inte en helikopter. Och så såg vi rött och blått blinkande ljus som rörde sig över skogen, berättar han.

Clas Svahn som jobbar med Ufo Sverige, en riksorganisation som försöker hitta förklaringar till fenomen på himlen, tror inte att det är ett ufo.

– En förklaring kan vara att det är den ljusstarka stjärnan Sirius som det kan vara. Men vi vill gärna ha kontakt med flera som sett fenomenet, säger han, och hänvisar till ufo.se.

Även i andra delar av Jönköpings län har personer sett ljusfenomen som inte fått sin förklaring.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".