Sebastian Dahlander framför avspärrningarna.
1 av 2
Sebastian Dahlander framför avspärrningarna. Foto: Alexandra Letterfors/Sveriges Radio
Tim, vaktmästare Kulturhuset
2 av 2
Tim, vaktmästare Kulturhuset: Hänt liknande saker i landet... Foto: Alexandra Letterfors/Sveriges Radio
Jönköping

Kulturhuset: Försöker bränna ner en del av kulturarvet

Sebastian Dahlander, ordf föreningen Kulturhuset: Förskräckligt
1:13 min

– Blir förvånad och framför allt förbannad, säger Sebastian Dahlander som är ordförande i föreningen Kulturhuset i Jönköping.

Vid femtiden skadades Tändsticksområdet i Jönköping av någon form av explosion, delar av området stängdes av och polisens bombgrupp sökte igenom bland annat papperskorgar i området för att säkra det.

De lokaler som främst verkar ha drabbats är café Nyfiket och Folkets bio. Sebastian Dahlander är ordförande i föreningen Kulturhuset och är skakad efter det som hänt.

– Det är förskräckligt, berättar Sebastian för P4 Jönköping. Han berättar att han pratat med en lokalvårdare som varit i lokalerna när det smällde. Hon har berättat att det slängt in någon form av brännbart ämne.

– Det är konstigt att man ger sig på en sådan här viktig mötesplats för Jönköpingsborna och dessutom försöker bränna ner en del av det svenska kulturarvet.

Polisen har dock inte bekräftat uppgifterna om brännbart föremål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".