Norrköpings Tim Shüberg med bollen mot Nässjös debuterande amerikan Reginald Johnsson.
1 av 7
Norrköpings Tim Shüberg med bollen mot Nässjös debuterande amerikan Reginald Johnsson. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Austin Barnes i Nässjö Basket.
2 av 7
Austin Barnes i Nässjö Basket. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Joakim Kjellbom i Norrköping Dolphins.
3 av 7
Joakim Kjellbom i Norrköping Dolphins. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Matchen i matchen under korgarna, Norrköpings Joakim Kjellbom och Nässjös Dartaye Ruffin.
4 av 7
Matchen i matchen under korgarna, Norrköpings Joakim Kjellbom och Nässjös Dartaye Ruffin. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
En av alla dueller mellan Dartaye Ruffin och Joakim Kjellbom.
5 av 7
En av alla dueller mellan Dartaye Ruffin och Joakim Kjellbom. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Reginald "Reggie" Johnsson i Nässjö Basket.
6 av 7
Reginald "Reggie" Johnsson i Nässjö Basket. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Norrköping Mikael Lindquist gör sig redo för att skjuta straffkast.
7 av 7
Norrköping Mikael Lindquist gör sig redo för att skjuta straffkast. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Basket

Nässjö nära revansch mot Norrköping

Kristian Heder-Ternell: Vi var nära
2:53 min

Nässjö mot Norrköping blev en jämn match, men Norrköping kunde vända underläge till seger 67-75.

Nässjö Basket jagade revansch efter storförlusten borta mot Norrköping tidigare i år. Och kvällens match i Nässjö Sporthall mellan Nässjö och Norrköping var jämn efter den första perioden, 19-19 när signalen gick för de första 10 minuterna.

Norrköpings Dejan Jeftic var vass i sitt trepoängsskytte i inledningen, samtidigt som Nässjös Jonathan Peleg också hade fin utdelning offensivt. Nässjös debuterande amerikan Reginald Johnsson satte sitt första skott och hemmapubliken njöt. Men sedan hade Johnsson 3 tekniska fel på kort tid och coach Alonso såg inte helt nöjd ut.

Norrköping tog kommandot poängmässigt i slutet av perioden, mycket tack vare fin returtagning av Joakim Kjellbom. Norrköping hade ledningen med 16-19 i slutet av första perioden, men i sista sekunden satte Reginald Johnsson en 3:a till 19-19. Och den 3:an satte fart på hemmalaget som gjorde 9:e raka poäng fram till ledning 28-19 i början på den andra perioden.

Men Norrköping kunde sakta men säkert ta ikapp underläget, och med 8 sekunder kvar av 2:a perioden var ställningen 31-31. Det var ändå Nässjö som var i ledning när halva matchen var spelad. Nässjös Austin Barnes avslutade med att sätta två straffkast fram till 33-31 innan halvtidsvilan.

Den tredje perioden var sedan jämn, men med ett Nässjö som såg lite hetare ut. Och hemmalaget hade hela tiden ett försprång poängmässigt och nye amerikanen i Nässjö, Reginald Johnsson, blev bättre ju längre matchen gick. Båda lagen började gå runt på sina spelare, Wictor Grenthe var bra i Nässjö när han kom in. Och i Norrköping började Mikael Lindquist leverera poäng framåt.

Det var fortsatt hemmaledning när den 3:e perioden var spelad, 53-49 för Nässjö. I den fjärde perioden var sedan Nässjö i ledning med ett par poäng i inledningen, mycket tack vare fint skytte av Austin Barnes. Norrköping kunde dock jobba sig ikapp och förbi.

När det återstod tre minuter att spela kunde den förre Nässjöspelaren Cole Darling sätta 63-66 för Norrköping. Nässjö gav inte upp, och med 1:08 min kvar att spela sköt Dartaye Ruffin 67-69. Samme Ruffin var sedan ytterst nära att kvittera med 30 sekunder kvar, men bollen rullade ur korgen. Norrköping fick sedan två straffkast som man satte fram till 67-71 med 22 sekunder kvar.

Nässjö försökte skapa en bra chans att reducera men lyckades inte, och istället kunde Norrköping sätta ytterligare fyra poäng innan matchen var över. Detta innebär att Nässjö just nu ligger på en sjunde plats i tabellen med 10 poäng och Norrköping på en tredje plats med 16 poäng.


Nässjö - Norrköping  67 - 75    (19-19, 14-12, 20-18, 14-26)

Flest poäng Nässjö: Reginald Johnsson 15, Austin Barnes 14, Jonathan Peleg 8.

Flest poäng Norrköping:
Mikael Lindquist 19, Dejan Jeftic 16, Johnell Smith 15.

Publik: 1027 i Nässjö Sporthall

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".