En jublande glad Stefan Liv efter 4-1 segern i femte matchen av sju möjliga i semifinalen i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och Skellefteå AIK på Kinnarps Arena i Jönköping på torsdagen. Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Fem år efter flygkraschen

Anna Liv vill skriva bok för att stötta andra

Drygt fem år efter flygkraschen i Ryssland där den tidigare HV-målvakten Stefan Liv omkom berättar hans änka för första gången.

I september var det fem år sedan hockeymålvakten Stefan Liv från Jönköping dog i en flygkraschen i Ryssland där hela hans lag Lokomotiv Jaroslavl omkom. Och nu berättar hans änka Anna Liv om tiden efter olyckan och sitt liv idag.

För Expressen berättar hon om de två gemensamma sönerna hon har med Stefan, och att det varit svårt att få sörja i fred. Hon säger till Expressen att många sörjer hockespelaren Stefan Liv, medan hon sörjer Stefan.

Idag har hon en ny man och en liten dotter, och hon ska så småningom skriva en bok om sina upplevelser för att stötta andra i liknande situation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".