Mazen Gabro Mourad vid mikrofonen.
Mazen Gabro Mourad vill använda sina erfarenheter för att hjälpa andra. Foto: Josefin Koca/Sveriges Radio

Hjältekalendern: Dansaren som låter alla synas

Var själv blyg som ung
2:36 min

Han kämpar för att alla ska få uppleva glädjen att stå på en scen. I dag är dansaren Mazen Gabro Mourad P4 Jönköpings hjälte.

Mazen Gabro Mourad driver projektet "En scen för alla", där människor som inte är vana att stå på scen, till exempel personer med funktionsnedsättningar, får chans att ta plats.

Dansgruppen uppträdde till en början på Stadsbibliotekets scen Fokus, men avancerade senare till Jönköpings teater, där de spelade för fulla hus.

Nu har gruppen funnits i fyra år.

Mazen Gabro Mourad, som ursprungligen är från Bankeryd i Jönköping, är själv dansare och har jobbat som danslärare i flera år. 

Har har bland annat vunnit SM i streetdance och dansat på stora internationella scener.

Men också han var blyg som liten.

– Jag var också en person som inte syntes när jag var yngre. Men på något sätt lyckades jag ta mig loss.  Jag tar med mina erfarenheter och lyfter upp dem som inte syns, säger han.

P4 Jönköping träffar en, eller flera, vardagshjältar - varje vardag, med start 1 december, fram till jul. Lyssna i ljudspelaren ovan. Alla hjältar hittar du här.

Vem vill du höra i hjältekalendern? Kontakta oss!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".