Två personer står bredvid en julgran inne i en frisersalong
Thaer Toumeh och hans mamma Maissa. Foto: Håkan Engh
P4 Jönköping möter vardagshjältar

Hjältekalendern: Förverkligade sin mammas drömmar

"Hon trodde inte på mig i början"
2:58 min

Bakom lucka 13 i P4 Jönköpings Hjältekalender hittar vi Thaer Toumeh som använde sina sparpengar för att köpa en salong till sin mamma.

Thaer är 20 år och kom till Sverige för tre och ett halvt år sedan och hans mamma och systrar kom hit ett år senare. Hans mamma fick först praktisera på en skola i Mullsjö.

- Men det blev svårt med språket så hon sa att hon också jobbat som frisör och hade ett intresse för det. Då sa jag till henne att vi kan köpa en salong men hon trodde inte på vad jag sa i början, säger Thaer.

De tog över en salong i Jönköping för nästan sju månader sedan med hjälp från Thaers pappa och ett arv från hans farfar.

- Jag visste inte vad jag skulle göra med pengarna så då bestämde jag att vi investerar dem i familjen istället, säger Thaer.

P4 Jönköping träffar en, eller flera, vardagshjältar - varje vardag, med start 1 december, fram till jul. Lyssna i ljudspelaren ovan. Alla hjältar hittar du här.

Vem vill du höra i hjältekalendern? Kontakta oss!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".