Brinellgymnasiet
Brinellgymnasiet Foto: Jozo Glavas

Två elever avstängda efter bråk

Gymnasiechefen: Det var en otäck händelse för många
1:33 min

Efter ett bråk på Brinellgymnasiet i Nässjö är två personer misstänka för misshandel.

Det ska ha varit tre personer i 15-20 års åldern inblandade och personal fick gå emellan och sära på personerna för att stoppa bråket.

Polisen åkte till skolan för att utreda vad som hade hänt och misstänker att en person blivit misshandlad av de två andra.

De två eleverna som attackerade den tredje eleven har stängts av från skolan i första hand till och med fredag. Till de akuta åtgärderna hör också möten under morgondagen. På sikt väntar andra åtgärder eftersom det har märkts under hösten att stämningen ibland varit mer spänd.

— Vi har fått många nya elever till vår skola och vi har jobbat mycket med krishantering och sådana saker men det är svåra frågor, säger Richard Weibull som är gymnasiechef på Brinellgymnasiet.

Framöver, hur ska ni lösa så ni får det lugnare och tryggare igen?

— Det handlar om många olika insatser på olika nivåer. Medvetenhet, att föra samtal och om vi ser att någon mår mindre bra att koppla in i ett tidigt stadie, säger Richard Weibull.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".