Beatrice From, busschaufför.
"God morgon", hälsar Beatrice Froom glatt. Foto: Alexandra Letterfors/Sveriges Radio
Hjältekalendern

Hon låter leendet ingå i biljettpriset

"Får energi av mina passagerare när de ler tillbaka"
6:19 min

Ett glatt och trevligt bemötande betyder så mycket. Ett glatt och trevligt bemötande är Beatrice adelsmärke.

 – Wow, jag är jätteförvånad... 

Beatrice Froom kör stadsbuss i Jönköping och möter alltid sina passagerare med värme - ett glatt leende och ett "God morgon". Att det är något som uppskattas av morgontrötta resenärer märks när P4 Jönköping åker med henne på linje 3 ut mot Råslätt. Hennes sätt uppskattades så mycket av en resenär att hon nominerades till Hjältekalendern.

– Det känns djupt inne. Mina passagerare förtjänar verkligen att få det där "God morgon" och "Hej". Det är en start på dagen för dem och de ska ha det, tycker jag. 

Den som ger får också oftast tillbaka...

– En del säger att det förgyller deras dag och de själva blir så glada och sprider det vidare. Det gör mig glad, säger Beatrice om de leenden hon får tillbaka.

Hon är underbar. Man ler ju tillbaka, man mår ju bättre själv av det. När man ser att det är hon som är chauffören vet man att man kommer få ett trevligt bemötande. 

P4 Jönköping träffar en, eller flera, vardagshjältar - varje vardag, med start 1 december, fram till jul. Lyssna i ljudspelaren ovan. Alla hjältar hittar du här.

Vem vill du höra i hjältekalendern? Kontakta oss!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".