Anna Dimitrievska.
Anna Dimitrievska prisades som mest företagsam i Jönköpings län. Foto: Tommy Alexandersson/Sveriges Radio
Företagsamhet

Jobbet som hobby - drivet gav Anna pris

"Jag är nörd, älskar restaurang och hotell"
2:54 min

När Anna Dimitrievska tog över hotellet i Gislaved var det ett ställe man gick förbi. Nu har det blivit ett centralt ställe för Gislavedsborna.

Konkurrensen var knivskarp när vinnaren bland de fem finalisterna skulle utses. En av dem hade röstats fram som Mest företagsam i Jönköpings län:

  • Anna Dimitrievska, Hotell Nissastigen, Gislaved
  • Benny Holmgren, Holmgren Group, Jönköping
  • Emil Erlandsson, High Chaparral, Kulltorp
  • Kristofer Flood, FS Service, Skillingaryd
  • William Bohman Axelsson, FC Gruppen, Jönköping

Det blev Anna Dimitrievska, Hotell Nissastigen, som tog hem segern i Svenskt näringslivs tävling och på onsdagkvällen fick hon ta emot priset i Jönköping.

– Sånt här gör ju att man får en sådan sporre, det boostar enormt... Man fick en stor affisch med massa motiveringar som folk skrivit när de röstat på mig. Den boosten, när man läste dem, då blev man ju tårögd, säger Anna.

För sju år sedan tog hon över hotellet i Gislaved, tillsammans med Josefin Pettersson. Sedan dess har hotellet utvecklats och blivit en central plats i staden.

– Innan vi tog över hotellet så var det industrin som räknades i Gislaved. Det fanns inte mycket aktiviteter för invånarna och det hände inte mycket. Centrum innebar handel, man gick knappt ens in här på hotellet. Just det att vi stampat upp steg i välkänt industriland tror jag är pricken. Idag är vi viktiga, säger Anna Dimitrievska.

Hör hela intervjun med henne i ljudspelaren ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".