Hagabodaskolan i Habo
Habobodaskolan har under lång tid totalrenoverats. Efter jul ska eleverna tillbaka till skolan. Foto: Paul Zyra/Sveriges Radio
Utbildning

Därför får Haboelever tidigt jullov

Katarina Ståhlkrantz, barn- utbildningschef: Den bästa lösningen
3:00 min

Just nu är det många skolbarn- och ungdomar som längtar efter jullovet.

Snö, julklappar, godis och att bara få slappa. Kanske blir en och annan elev avundsjuk nu när de får veta att eleverna på högstadieskolan Hagabodalskolan i Habo går på jullov redan på fredagen - nästan en vecka innan de flesta andra får julledigt. 

Hagabodaskolan har de senaste åren har renoverats och eleverna ska efter jullovet flytta tillbaka till sina vanliga klassrum som nu är klara. Nu ska det förberedas inför återflytten.

Men trots att eleverna jublar innebär det extralånga jullovet att föräldrar i Habo, som inte är lediga, kan få det svårt att få ihop familjepusslet nästa vecka.

– Från elever har jag inget hört, men har fått synpunkter från någon enstaka förälder med negativa synpunkter, säger Katarina Ståhlkrantz
som är barn- och utbildningschef i Habo. 

Eleverna ska göra hemuppgifter under de här dagarna. Tror du det kommer fungera lika bra som att vara i skolan?

– Från måndag kommer eleverna ha en planerad undervisning, som de planerat tillsammans med sina lärare. Men den här undervisningen kommer inte vara i skolans lokaler utan antingen hemma eller på annan lämplig plats. Det kommer vara väl förberedda uppgifter man ska göra och som man sedan ska följa upp. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".