Lizandra Hermansson, utklädd till Anna i Frost.
Lizandra Hermansson, utklädd till Anna i Frost. Foto: David Westh/Sveriges Radio
Hjältekalendern

Många nyanser av Lizandra ger glädje

"Ett skratt för dagen är bättre än inget"
4:27 min

Som cosplayare är hon van att gå in i roller, något Lizandra Hermansson nyttjar för att locka fram glädje.

– Igår satt de och skrek under ett bord, det blev så exalterade när jag kom och knackade på, då var jag Snövit. Lizandra Hermansson får möta mycket glädje när hon hälsar på hos förskolor, hemma hos folk eller på marknader i någon av alla sina karaktärer.

Totalt har hon ett tiotal olika dräkter, och det mesta försöker hon sy själv. Just nu är hon uppbokad på flera olika aktiviteter där hon ska göra besök för att göra någon lite gladare, en viktig uppgift i juletider.

Speciellt kring jul, då är det alltid lite jobbigare för barnfamiljer att göra något kul.

– Jag vet ju hur svårt det kan vara att vara barn till någon som inte har så mycket pengar, eftersom jag själv växte upp på ett sådant sätt. Att få någon som bara kommer och säger hej, ger ett skratt för dagen...

P4 Jönköping träffar en, eller flera, vardagshjältar - varje vardag, med start 1 december, fram till jul. Lyssna i ljudspelaren ovan. Alla hjältar hittar du här.

Vem vill du höra i hjältekalendern? Kontakta oss!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".