Två händer byter sedlar.
5 000 kronor kan vara skillnaden i ingångslön mellan en socialsekreterare i Jönköping och Nässjö. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Nässjö

Bra löner och arbetsmiljö framgångsreceptet för Nässjö

Karl-Gustav Bartoll, kommundirektör: Ska ha attraktiva löner för de som vill komma hit
1:34 min

För att bli en attraktiv arbetsgivare har kommunen satsat på löner, bland annat för lärare och socialsekreterare.

För att få Nässjö kommun att bli en attraktiv arbetsgivare har kommunen satsat på bra löner till de anställda. Inom till exempel socialtjänsten har man märkt av att rekryteringen är enklare än i andra kommuner i länet.

– Andra kommuner beskriver en situation där de i vissa lägen inte har en enda sökande med rätt kompetens. Och tack och lov, utifrån hårt arbete så har vi inte den situationen i Nässjö, säger Jon Rydholm, avdelningschef på socialtjänsten.

Vad tror du är främsta anledningen till det? Är det lönen eller något annat?

– Om de människor som jobbar i Nässjö i dag är goda ambassadörer för verksamheten så sprids budskapet.

De senaste åren har det rapporterats mycket i media om kris inom till exempel socialtjänsten med socialsekreterare som inte längre orkar jobbar kvar. Men i Nässjö har man inte haft lika stora problem med rekryteringen. En orsak kan vara lönen.

Ingångslönen för en socialsekreterare i Nässjö är ungefär 5000 kronor högre i månaden än i till exempel Jönköping. Men även om lönen är bra för kommunanställda i Nässjö på många sätt, så är det inte den som gör att medarbetare stannar i längden, menar kommundirektör Karl-Gustav Bartoll. Kommunen har också satsat på kvalitetsarbete och arbetsmiljö.

– Som attraktiv arbetsgivare ska vi ha löner som är attraktiva för de som vill komma till Nässjö. Men det är inte lönen i sig, utan också arbetsmiljön, som är viktig när du ska söka ett jobb, säger Karl-Gustav Bartoll.

De som står för lönerna är ju skattebetalarna i Nässjö kommun. Men välbetalda medarbetare ska inte ses som en onödig utgift, tycker kommunstyrelsens socialdemokratiska ordförande Anci Magnusson.

– Jag kan inte se det så, för goda medarbetare genererar starka insatser i sina arbeten. Och det visar sig inte minst på socialförvaltningen i det arbete de gjort de senaste åren, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".