Räddningstjänsten på plats på Storgatan.
Räddningstjänsten på plats på Storgatan. Foto: Jonas Andersson, Nässjö
Nässjö

Branden på Storgatan är under kontroll

Jonas Petri räddningschef Nässjö: Vi stöttar och informerar de som har drabbats
2:30 min

Branden på vinden i ett flerbostadshus i Nässjö är nu släckt.

Det var vid 17-tiden som räddningstjänsten fick larmet om branden på Storgatan. Branden som orsakade kraftig rökutveckling startade på husets vind. En kvinna i 30-års åldern fördes till Höglandssjukhuset men har nu fått lämna sjukhuset utan skador.

– Vi vet ingen orsak till branden men det har varit rökutveckling i trapphusen och över hela kvarteret, säger Jonas Petri som är räddningschef i Nässjö.

Ett 30-tal personer som bor i huset har evakuerats till en lokal i närheten av bostadshuset. Det är oklart hur många som kommer att kunna återvända till sina lägenheter under kvällen. 

– Det kommunala fastighetsbolaget Linden samt och kommunens Posom-grupp finns på plats för att stötta och informera de som drabbats av branden, säger Jonas Petri till Sveriges Radio.

Uppdatering 22.25

Räddningstjänsten kommer att vara kvar på platsen under hela natten och just nu pågår arbetet med att bära ut brandskadat material från vinden. Cirka 200 kvadratmeter av vinden har brunnit.

Fastighetsägaren från det kommunala bostadbolaget Linden är på plats och kommer att ordna med boende till de drabbade som inte kan återvända till sina lägenheter. Det handlar om 5 lägenheter av totalt 16 lägenheter i de tre trappuppgångarna. Fastighetsägaren har även kallat saneringsbolag till platsen för att så snabbt som möjligt börja sanera rök-, brand och vattenskador.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".