Abidfatha Jelani. Foto: Peter Jenberg/Sveriges Radio.
1 av 2
Abdifatha Jelani kom hem till ett brinnande hus i går kväll, men kunde komma in igen på natten. I dag andas han ut. Foto: Peter Jenberg/Sveriges Radio.
En brandbil utanför det branddrabbade huset. Foto: Peter Jernberg/Sveriges Radio.
2 av 2
Dagen efter branden är räddningstjänst på plats för efterbevakning. Foto: Peter Jernberg/Sveriges Radio.
Nässjö

Abdifatha andas ut dagen efter branden

"Det är livet som är viktigt"
0:42 min

Efter branden i ett flerfamiljshus på Storgatan i Nässjö på fredagskvällen, kommer det vara efterbevakning och sanering hela helgen.

Vid niotiden var branden släckt.

– Vi har varit på plats hela natten och efterbevakningen kommer att fortsätta till söndag. Vi har inte hittat några brandhärdar under natten och morgonen, säger Daniel Moberg, insatsledare vid Höglandets räddningstjänstförbund till P4 Jönköping på lördagsmorgonen.

En saneringsfirma har jobbat under natten och ska fortsätta under helgen.

– Det är brand-, rök- och vattenskador i angränsande lägenheter och även trapphuset ska saneras, berättar Daniel Moberg.

Branden startade vid femtiden på fredagskvällen och en kvinna i 30-års åldern fick föras till sjukhus med rökskador men fick senare under kvällen lämna sjukhuset utan några skador.

Ett 30-tal personer evakuerades och fem lägenheter bedömdes vara för svårt skadade för att återvända till. Under natten har två familjer fått bo på hotell, ordnat av det kommunala fastighetsbolaget Linden, som äger fastigheten. De andra som inte kunnat återvända har ordnat boende på annat sätt.

Branden började på vinden där 200 kvadratmeter brann, men vad som orsakad den är oklart.

Abdifatha Jelani kom hem till ett brinnande hus i går kväll, men kunde komma in igen på natten. I dag andas han ut.

– Jag lugnade ner mig efter en stund eftersom ingen var skadad. Man kan köpa grejer, det är inte så viktigt, det är livet som är viktigt.

Polisen utreder det rutinmässigt som en mordbrand och kommer att förhöra flera boende och göra en teknisk undersökning under dagen på platsen. I nuläget finns ingen person misstänkt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".