Räddningstjänsten på plats vid branden i Nässjö.
Räddningstjänsten på plats vid branden i Nässjö. Foto: Jonas Andersson
Nässjö

Polisen har undersökt brandplatsen

Polisen har under dagen genomfört en teknisk undersökning av brandplatsen på Storgatan.

Det var vid 17-tiden i fredags kväll som räddningstjänsten fick larm om att det brann i ett förråd på vinden i ett flerfamiljshus i Nässjö.

Branden orsakade stor rökutveckling och de 30-tal boende i huset fick evakueras från huset. Vid 21-tiden meddelade räddningstjänsten att branden var släckt men bevakning av brandplatsen har skett under hela natten.

Idag har räddningstjänsten varit på plats varannan timme för att se så att branden inte blossar upp igen men vid 19-tiden kommer de att gå ned till bevakning var tredje timme.

200 kvadratmeter av vindsutrymmet har brunnit men vad som orsakade branden är fortfarande oklart. Polisens tekniker varit på plats under dagen för att undersöka brandplatsen.

--Vi rubricerar det som mordbrand, vilket man kan göra när det handlar om att stora värden har förstörts, säger Bo Gunnarsson vakthavande befäl vid polisen region Öst. Han säger också till Sveriges Radio att det inte finns någon gripen eller misstänkt för branden i nuläget.

De flesta boende i huset kunde återvända till sina lägenheter under gårdagskvällen men fem lägenheter bedömdes vara för svårt skadade för att kunna återvända till. Det kommunala bostadsbolaget Linden som äger fastigheten har ordnat boende på hotell för två familjer. De andra som inte kunnat återvända har ordnat boende på annat sätt. 

En kvinna i 30-års åldern fördes till sjukhus men kunde senare under kvällen lämna sjukhuset utan skador.

Brandplatsen är fortfarande avspärrad, under dagen har sanering av lägenheterna pågått.

– Det är brand-, rök- och vattenskador i angränsande lägenheter och även trapphuset ska saneras, berättar Daniel Moberg, insatsledare vid Höglandets räddningstjänstförbund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".