Berlin attack
Foto: ODD ANDERSEN

Helena från Jönköping på plats i Berlin: Dämpad chock i stan

"En knutpunkt där många samlas"
1:48 min

Tolv människor har rapporterats döda och minst 48 har skadats sen en lastbil kört in i en julmarknad i den tyska huvudstaden Berlin.

En lastbil körde på måndagskvällen in i en folkmassa på en julmarknad i Berlin. Tolv personer har rapporterats döda och minst 48 har skadats.

En som befann sig i närheten av platsen för attacken var Helena Strängberg Velardi, 30, från Jönköping. Hon själv säger till P4 Jönköping att hon inte märkte att något hänt förrän anhöriga till henne började ringa för att kolla om hon var i säkerhet.

– Det är såklart en chock för alla som bor i stan och även för alla som har en koppling till Berlin. Det ligger en dämpad chock över hela stan.

Helena, som till vardags jobbar på ett möbelföretag i staden, har vid flera tillfällen gått förbi platsen för attacken då företaget har en butik i närheten, men inga av hennes kollegor kom till skada.

– Det är ett väldigt centralt torg. Det är en knutpunkt där många människor samlas och träffas, säger Helena Strängberg Velardi om platsen där attacken inträffade.

Polisen har gripit en man misstänkt för attacken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".