Polisen Råslätt Misstänkt mord
Polisen har spärrat av på platsen Foto: Jozo Glavas/Sveriges Radio
Jönköping

Åklagaren misstänker: Han mördade i sitt hem

"De känner till varandra sen tidigare"
1:32 min

Den man som greps i går misstänkt för mordet på Råslätt har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för mord. Han ska känt till offret sedan tidigare.

Det var vid 22-tiden på onsdagskvällen som polis kallades till en lägenhet på Råslätt i Jönköping. Väl i lägenheten hittades en man död och polisen misstänkte att han hade blivit mördad.

På torsdagen greps och anhölls en man misstänkt för mord. Nu har mannen, som är i 55-årsåldern, häktats vid Jönköpings tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Det finns ett antal omständigheter som pekar i riktning mot den här personen, säger åklagare Adam Rullman.

Mordet misstänks ha skett i den nu misstänkte mannens hem, enligt åklagaren.

Brottsplatsen är även den plats där den misstänkte personen är folkbokförd och bor.

Vid häktningsförhandlingen nekade den misstänkte mannen till mordet men tingsrätten gjorde bedömningen att mannen skulle häktas. Vad som ligger bakom det misstänkta mordet är än så länge oklart.

Vi har ingen uppfattning om motivet i nuläget.

Polisen har ännu inte lyckats identifiera offret, men enligt åklagaren Adam Rullman så känner den misstänkte och offret till varandra sedan tidigare.

– Vi vet inte särskilt mycket om offret. Vi har haft problem med att identifiera honom. Med anledning av vissa handlingar han bär på sig så har vi en ganska bestämd uppfattning om vem han är och det är en utländsk medborgare som vi inte vet var han har sin hemvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".