Polisbil
24-åringen nekar till att ha kört över 50 kilometer i timmen när han jagades av poliserna. Foto: SCANPIX
Jönköping

En anhållen för mordförsök

Polisen: Det är skador mot kroppen
0:39 min

En man i 35-årsåldern misstänks ha försökt mörda en annan person på Österängen i Jönköping på julafton.

Det var vid strax efter 10 på julaftons förmiddag som polis kallades till ett bråk i en bostad i Jönköping där flera personer befann sig.

– Exakt vad som har hänt har vi ingen klar bild av än. Det ska ha varit fler än fyra personer i lägenheten. Flera stycken har bråkat, vi har en som är misstänkt för försök till mord och en som har förts till sjukhus, säger polisen vakthavande befäl Mikael Ehne till P4 Jönköping.

Enligt polisen ska den skadade mannen, som är i 35-årsåldern, vara allvarligt, men inte livshotande, skadad.

I samband med bråket greps en man i 35-årsåldern av polisen och anhölls senare av åklagare misstänkt för försök till mord.

Varför rubrcieras det här som försök till mord?

– Det beror på de skadorna och det tillvägagångssättet, och en sammantagen bild som gör att vi bedömer att det är den brottsrubricering som ska gälla just nu, säger Mikael Ehne.

Den skadade personen ska ha fått skador mot kroppen i samband med bråket. Där ska någon form av tillhygge använts, men vilken typ vilken polisen inte gå in på.

Polisen har spärrat av lägenheten för att göra en teknisk undersökning. Den kommer att göras först under juldagen, eftersom polisen behöver dagsljus för att kunna säkra spår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".