Challe Berglund och Alexander Nylander.
Challe Berglund och Alexander Nylander. Foto: TT.

Experten inför premiären: ”Oerhört förvånande om Sverige inte vinner”

Challe Berglund: ”Det är väldigt mycket folk som tittar”
1:44 min

I dag inleder Sverige Junior-VM mot Danmark. Radiosportens expert Challe Berglund tror på en klar svensk seger.

– Det var inte en helt lätt match förra året mot Danmark även om det blev vinst med 5-0. Men det skulle förvåna mig oerhört mycket om Sverige inte vinner matchen, säger Berglund.

Han tycker att junior-VM i år är extra stort då turneringen spelas i Kanada.

– Alla matcher är inte utsålda men det är väldigt mycket folk som tittar. Och de tittar på alla nationer, inte bara Kanada.

Sverige har slutat fyra i JVM de senaste två åren. Det senaste svenska guldet kom för fem år sedan när turneringen spelades i just Kanada. Då såg Challe Berglund finalen mellan Sverige och Ryssland på plats.

– Mika Zibanejad avgjorde på övertid när han bröt in från högerkanten och lyfte upp den i första krysset. Det var häftigt.

I Sveriges trupp finns tre spelare med lokal anknytning: Lias Andersson som spelar i HV71, Filip Ahl med HV71 som moderklubb och Jonathan Dahlén som tidigare har spelat i HV71. Däremot fick en annan tidigare HV-spelare, Jacob Moverare, lämna truppen i går, när den bantades från 26 till 23 spelare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".