Ambulans med blåljus.
Foto: David Westh/Sveriges Radio
Ölmstad

Misstänkt brott efter bussolycka

Så har det hänt igen. Bara två månader efter den dramatiska bussolyckan på vägen mellan Gränna och Huskvarna körde en buss av samma väg i natt.

Larmet kom klockan 00:59 natten mot fredagen. En passagerarbuss hade kört av vägen på länsväg 993, gamla riksettan, och ett större antal räddningsfordon från både Gränna och Huskvarna kallades till platsen.

– Det görs alltid när det en buss med passagerare ombord. Man vill ha en buffert om det skulle behövas, säger operatören på SOS Alarm.

Bussen hade fyra passagerare och en chauffören ombord när olyckan inträffade. Men bara en av passagerarna behövde vård och fördes till sjukhus med ambulans med lindriga skador.

Vägen var avspärrad under bärgningsarbetet, men enligt SOS Alarm skulle den processen vara klar efter en timme.

Enligt polisen upprättades en anmälan om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada men vad som ligger till grund för anmälan hade vakthavande befäl inga uppgifter om på fredagsmorgonen. Alkoholtest utförs alltid rutinmässigt men gav inget utslag.

Ett antal belysningsstolpar utmed vägen mejades ned i samband med olyckan.

I november välte en buss på samma sträcka med 20 personer ombord.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".