Hovrätten sänker straffet för den som dödade Inal

Det blev sänkt straff för 32-åringen som dödade huskvarnabon Nail Inal på nyårsnatten.

Göta Hovrätt ändrade idag tingsrättens dom från mord till dråp och sänkte straffet från livstids fängelse till åtta års fängelse.

Tingsrätten dömde alltså 32 åringen för mord. Till grund för sin bedömning hade de det stora antalet knivhugg, 19 stycken, samt att 32-åringen efter dådet handlat ganska kallt och städat undan både bevis och gjort sig av med kroppen.

Den åtalade själv påstod att han inte visste om att hans fru hade en otrohetsaffär med Nail Inal. Dessutom påstod han att hade handlat i självförsvar då Nail hade attackerat honom med en kniv. Tingsrätten köpte förklaringarna men dömde honom alltså ändå till livstid.

Hovrätten däremot anser det vara styrkt att 32-åringens fru hade en kärleksrelation till Nail Inal och att den åtalade visste om det. Dessutom tror de inte på historien om att Nail Inal skulle ha dragit fram kniven utan anser att det var 32-åringen som bar på den kniv med vilken Nail Inal dödades.

Ändå anser Hovrätten, precis som tingsrätten, att det inte fanns någon planering bakom dådet.  Med allt detta till grund dömer Hovrätten 32-åringen för dråp.

Nail Inals bror tycker att Hovrätten har gjort en felaktig bedömning och säger till nyheterna att han är mycket besviken idag. Han och familjen kommer göra allt för att gå vidare och få fallet prövat i Högsta domstolen.