Samband mellan skottlossningar

Polisen arbetar efter teorin att de skottlossningar som ägde rum i Jönköping i natt har ett samband med det bråk utanför Huset i Jönköping i lördags då bråk utbröt mellan en dörrvakt och en besökare.

Beskjutning har ägt rum både mot entrédörren till Huset och till en bil som ägs av den misshandlade dörrvakten. Utredarna bedömmer att det är samma vapen som använts vid båda tillfällena. En 25 årig man är anhållen i sin frånvaro huvudmisstänkt för övergrepp i rättsak. Mannen ska enligt vittnen ha skallat en dörrvakt vid entrén till Huset. Dörrvakten fick föras till sjukhus och plåstras om men utan allavarligare skador.

Även den anhållne har anmält dörrvakten för misshandel och polisen tror att det kan vara motivet till skottlossningarna och att det handlar om en hämnd som planerats utöver det vanliga. Man undersöker också om det finns ett samband med den 28 årige man som i natt stoppade i centrala Jnköping med en rånarluva och ett baseballträ i bilen. Polisen söker även efter andra personer som skulle kunna tänkas ge nytt ljus till utredningen. Polisen tror inte att en ensam person ligger bekom händelserna men inga övriga är i nuläget misstänkta.