Jönköping

"Uppenbart att vi har en ny allians i kommunen"

1:00 min

Sverigedemokraterna valde att stödja förslaget om en arena på Jordbron. Ett beslut som naturligtvis orsakade stor besvikelse i alliansen.

– Det är uppenbart att det finns en ny allians i fullmäktige som består av Socialdemokrater, Sverigedemokrater, miljöpartister och vänsterpartister, säger Centerpartisten och kommunstyrelsens ordförande  Ann-Marie Nilsson (C).

Hos socialdemokraterna var glädjen desto större.

– Det känns bra att det blir en långsiktig lösning för våra fotbollslag och kultur och fritid i Jönköping.

Och om hur det gick till när Sverigedemokraterna valde att stödja förslaget säger hon så här.

– Sverigedemokraterna kom fram till oss i pausen och frågade hur vi såg på det och jag har hela tiden varit tydlig med var jag står någonstans.

Sverigedemokraternas Kristian Aronsson menade att det var alliansen otydlighet som fick dem att rösta med de rödgröna.

- Alliansen uttryckte sig för otydligt om att alternativet om Jordbron fortfarande skulle finnas kvar?

Men Moderaterna, som först stödde Socialdemokraterna, men sen ändrade sig och valde att rösta med alliansen, menar att alternativet med Jordbron aldrig var helt stängt i alliansens förslag.

– Det var inte helt stängt. Det hade kunnat komma tillbaka men inte med de förutsättningar som är nu, säger han till P4 Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista