KRIS i Östbo-Västbo

Nu etablerar sig de kriminellas egen organisation, Kris, i Östbo och Västbo. Målet är att hjälpa interner till jobb och nytt liv efter fängelset.
Initiativtagarna hävdar att behovet av en sådan här verksamhet är stort. För närvarande finns mellan 30 å 50 personer som väntar på frisläppning. Kris är en förkortning för Kriminellas revansch i samhället. Organisationen har hittills bara funnits i storstäderna och i Sundsvall å nu startas alltså en underavdelning i Östbo och Västbo. Det som gör Kris unikt är att det är före detta kriminella som står bakom. Dom arbetar helt ideellt och besöker fängelserna för att prata om framtiden med interner som snart ska friges. Men arbetet bygger också på ett nära samarbete med både myndigheter, kommuner och ideella organisationer som kyrkor, Länkarna och Anonyma alkoholister. Representanter från alla dessa träffas vid ett möte i Tallberga utanför Västboås i dag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".