Måljubel i JIK efter Hannes Blomkvist 2-1 mål.
1 av 6
Måljubel i JIK efter Hannes Blomkvist 2-1 mål. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
En match med mycket kamp.
2 av 6
En match med mycket kamp. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Rickard Hessmer lagkapten i JIK.
3 av 6
Rickard Hessmer lagkapten i JIK. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Gustav Jansson målvakt i JIK.
4 av 6
Gustav Jansson målvakt i JIK. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Tränaren i JIK Niklas Pålsson.
5 av 6
Tränaren i JIK Niklas Pålsson. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Hannes Blomkvist i JIK med bollen.
6 av 6
Hannes Blomkvist i JIK med bollen. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Innebandy

JIK vann tät kvalmatch

Niklas Pålsson: Bra koll på varandra.
1:35 min

Jönköping IK:s herrar gjorde som damerna igår och vann sin första match i kvalet till SSL. Man besegrade Lindås med 3-2 och har nu 1-0 i matchserien.

Jönköpings IK fick en perfekt start på den första kvalmatchen mot Lindås. Efter 3:05 av den första perioden hittade Martin Glimberg fram med en passning till lagkaptenen Rickard Hessmer som sköt 1-0 till JIK. Resterande del av perioden blev ganska så jämn där JIK ändå hade det mesta framåt. Men 1-0 stod sig till periodpaus, skotten i JIK:s favör 10-4.

I den andra perioden blev spelet betydligt jämnare och gästande Lindås kunde kvittera till 1-1 efter 9:15. Men Hannes Blomkvist gav JIK ledningen igen när han satte 2-1 på pass från Martin Glimberg. Ledningen höll dock bara i 23 sekunder efter att JIK slarvat i ett uppspel och Lindås Jonathan Bodenmalm sköt in 2-2 bakom JIK:s målvakt Gustav Jansson. Och efter en kampfylld andra period så kunde lagen gå till periodvila med ställningen 2-2 inför tredje perioden.

Och JIK tog kommandot i tredje perioden när man på en kontring efter 3:34 kunde göra 3-2. Emil Nilsen sköt in bollen från högerkanten och Andreas Nordh framför mål satte klubban på bollen och den gick via Lindås målvakt in i mål. Efter målet var det JIK som hade det mesta av spelet men Lindås stack upp med farliga kontringar. Ju längre perioden gick så fick Lindås mer att säga till om i spelet då gick JIK såg till att stå rätt i försvaret. Lindås skapade ett par bra målchanser men Gustav Jansson i hemmamålet var stabil i målet. Och med knappt två minuter fick Lindås spela powerplay och tog också ut målvakten och spelade 6 mot 4. Men Lindås lyckades inte få in bollen bakom JIK:s målvakt Gustav Jansson och JIK höll undan och vann med 3-2 och har nu 1-0 i matchserien.

Den andra matchen mellan lagen i kvalet spelas på torsdag då med hemmaplan för Lindås.

 

Jönköping - Lindås  3 - 2    (1-0,1-2,1-0)

Mål JIK: Rickard Hessmer, Hannes Blomkvist, Andreas Nordh,

Skott: 23-14 (10-4,8-7,5-3)


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".