Ishockey

"Ingen i hela Sverige trodde på oss"

0:31 min

Efter dubbla segrar mot Luleå väntar nu SM-final mot Djurgården för HV71.

Våren 2015 kvalade HV71 tillsammans med flera andra klubbar för att nå den högsta ligan inom svensk ishockey, det som då hette Riksserien.

I den kvalserien kom HV71 på andra plats och säkrade därmed en plats i Riksserien. Det enda laget som kom före HV i kvalet var Djurgården.

På onsdag möts HV71 och Djurgården igen, men den här gången är det inte kval till Riksserien det handlar om. Den här gången ska lagen göra upp om SM-guldet i bäst av tre matcher.

I slutet av veckan kan HV71 dam bli svenska mästare för första gången i klubbens historia.

Efter att ha stått för en enorm skräll och slagit ut storfavoriten Luleå i 2-0 i matcher så har HV71 tagit sig till SM-semifinal för första gången någonsin i klubbens historia.

En starkt bidragande orsak till att HV71 tagit sig hela vägen till final stavas Sabina Eriksson. I båda mötena med Luleå så blev Sabinas insatser i straffläggningarna direkt avgörande.

Nu när finalen stundar så är Sabina mer laddad än vad hon någonsin varit förut i sin karriär.

– Jag tror stenhårt på oss.När vi mötte Luleå så var det ingen i hela Sverige som trodde på oss förutom oss själva.

Är du redo för att bli guldhjälte?

– Jag har aldrig varit så redo i hela mitt liv.

Hör Sabina Eriksson berätta om uppladdningen inför finalen, straffsuccén mot Luleå och att kombinera ishockeyn med plugg i spelaren nedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista