Mullsjö AIS

Omtalade matchen utreds för matchfixning

Den omtalade matchen mellan Växjö och Höllviken utreds för matchfixning.

”Vi har inlett en internutredning där vi samarbetar med Svenska spel”, skriver Sebastian Nurmi, pressansvarig på innebandyförbundet, i ett sms till Radiosporten.

Höllviken hade hämtat upp underläge 3–7 till 7–7 och matchens sista 40 sekunder spelades av utan att något av lagen gick till anfall. I förlängningen tog Höllviken ut målvakten och Växjö avgjorde matchen och slutade därmed tvåa i SSL-tabellen.

Men det oavgjorda resultatet under ordinarie tid innebar också att Höllviken klarade sig kvar i den högsta ligan och att Karlstad i stället åkte ur SSL. Och Växjös mål på övertid innebar att laget gick om Mullsjö och tog andraplatsen i tabellen.

Nu står det klart att matchen kommer att utredas för matchfixning efter att en anonym person rapporterat om felaktigt agerande i matchen.

”Vi har mottagit ett whistleblowing-ärende av en anonym anmälare via RF:s tipsfunktion”, skriver Sebastian Nurmi, pressansvarig på innebandyförbundet, i ett sms till Radiosporten.

Fallet är det första som undersöks för matchfixning inom svensk innebandy.

”Vi har inlett en internutredning där vi samarbetar med Svenska spel. Den räknar vi är klar om ca en vecka och då vet vi om det blir något mer eller inget alls”, skriver Nurmi.

Karlstad åker i och med Höllvikens upphämtning ur SSL och klubben ser därför positivt på utredningen.

– Känns bra att de tar vår sport på allvar och står upp för fair play. Vi tycker väl inte att det såg ut som fair play, säger sportchefen Michael Bergqvist.

Ni valde själva att inte göra någon anmälan. Varför?

– Vi kände att vi ville inte vara någon dålig förlorare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista