Attacken i London: Följ Ekots direktrapportering

Minst tolv personer är skadade. En misstänkt gärningsman har skjutits av polisen

Uppgifter om höga smällar har rapporterats. Minst tolv skadade människor finns på Westminster Bridge nära det brittiska parlamentet i London, enligt nyhetsbyrån Reuters fotograf. Parlamentsbyggnaden har stängts med anledning av händelsen.

En polis ska ha blivit knivhuggen på området, det kan vara det som utlöst den här situationen.

Enligt obekräftade uppgifter ska en bil ha varit involverad i händelsen. The Guardian hänvisar till uppgifter på Twitter att flera människor ska ha blivit påkörda av en bil. Sjukvårdspersonal vårdar personer på platsen, och ambulanshelikoptrar har skickats dit.

Polisen i London utreder incidenten just nu som ett terrordåd. En misstänkt gärningsman har skjutits av polisen, uppger parlamentsledamoten David Lidington i ett uttalande, enligt The Guardian.

– Vi följer händelseutvecklingen, det är för tidigt att dra för långtgående slutsatser, men det föreligger terrorhot mot Storbritannien och har gjort sedan lång tid tillbaka, säger terrorforskare Magnus Ranstorp till Ekot.

– Det finns också andra rapporter om våldshändelser i Westministerpalatset, men det skulle vara fel av mig att gå in på ytterligare detaljer innan det har bekräftats av polisen, säger Lidington till Reuters.

Storbritanniens premiärminister Theresa May befinner sig i säkerhet, enligt parlamentets talesperson.

Tunnelbanestationen Westminster har stängts på uppmaning av polisen, meddelar kollektivtrafikmyndigheten Transport for London, enligt Reuters.

Enligt UD finns det inga uppgifter om att svenskar ska vara drabbade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista