Jönköping

Välmående HV71 redo för nästa steg

1:28 min

Efter några tunga år ser det ut som om HV71 har hittat hem. I kväll kan HV:s herrar gå vidare till semifinal och utsikterna ser lovande ut.

Framgångarna för HV 71 damer lär knappast undgått HV fans och ikväll är det herrarnas tur. För sjunde året i rad spelar HV för att komma till semifinal och i år är förutsättningarna bättre än på länge.   

– Vi är välmående och sportsligt så når vi bra framgångar, dels med A-lag men även med junior, ungdom och framförallt dam, säger Johan Hult sportchef för HV71.  

Men det har varit en händelserik resa dit.

Våren 2015 blev det skarpt läge mellan framförallt tränaren Andreas Johansson och sportcheferna Johan Hult och Johan Davidsson om hur klubben skulle drivas framåt. Konflikten resulterade i att både tränare Andreas Johansson och stora delar av styrelsen, inklusive ordföranden Hans-Göran Frick, valde att lämna sina poster.

Sedan dess har det skett flera förändringar. Bland annat har man fått bättre kontinuitet i spelartruppen och hur man arbetar. Dessutom har klubben tagit nya tag och lagt om grunden från början, med ambitionen att vara ett topp 4 lag över tid.

Inför kvällens match är förväntningarna höga. Själv är Johan Hult hoppfull och ser fram emot att dela framgångarna med resten av klubben. 

– Jag gläds med alla de som lägger ner tid och energi. Att de får vara med och dela framgångar med oss tycker jag är det roligaste, säger Johan Hult.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista