Mattias Bjärsmyr IFK Göteborg
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Fotboll

Hestrasonen ska ta IFK tillbaka till toppen

"Trodde inte J-Södra skulle spela i allsvenskan"
2:09 min

På måndag är det dags för allsvensk premiär för Jönköpings Södra.

Men redan nu i helgen ger sig flera spelare från länet in i den allsvenska hetluften.

Klockan 13:00 på lördag sparkas den 93:e allsvenska fotbollssäsongen igång med stormötet mellan de två mest framgångsrika lagen i svensk fotboll: IFK Göteborg och Malmö FF.

En 31-åring från Hestra kommer då kliva in med kaptensbindeln runt armen inför över 30 000 åskådare på Nya Ullevi i Göteborg. Hans namn är Mattias Bjärsmyr och han har sett fram emot den kommande säsongen.

– Det ska bli gött. Jag hoppas att vi får den ultimata starten genom att slå de stora rivalerna Malmö, det hade varigt jävligt gött, säger han till P4 Jönköping.

Mattias Bjärsmyr lämnade sitt Hestra som ung för att först spela i Grimsås och sen ta klivet till Husqvarna FF. I Huskvarna gick han även fotbollslinjen på Sandagymnasiet och där lärde han känna flera av spelarna som varit med och tagit Jönköpings Södra tillbaka till allsvenskan. Bland annat Fredric Fendrich och Tom Siwe.

Trots att Mattias Bjärsmyr spelat flera heta derbymatcher mot Jönköpings Södra med Husqvarna FF så känner han i dag ingen större rivalitet inför mötena med J-Södra i allsvenskan.

Nej, det kan jag inte säga. Det är mer kul att jag gick i skola ihop med en del av dem och det är kul att få träffa dem.

Mattias Bjärsmyr är imponerad och en aning överraskad över J-Södras framgångar.

– De har gjort en bra resa. Det trodde man inte för några år sedan, att de skulle komma med Jönköpings Södra och spela i allsvenskan.

– Även om de är konkurrenter till oss så är man någonstans glad att det gick bra för dem förra året.

Bland andra flydda länsbor märks AIK:s Simon Thern (IFK Värnamo) och Denni Avdic (Husqvarna).

Kommer Mattias Bjärsmyr någon gång göra comeback i Hestra? Hör svaret på frågan i spelaren i toppen av sidan.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".