Grävlingen Tomt parkering
Det är tomten "Grävlingen", där det i dag är en parkering, som alliansen är oense om. Foto: Jozo Glavas/Sveriges Radio
Jönköping

Alliansen oense om citytomt

Tekniska nämnden i Jönköping har beslutat att fastighetsbolagen Castellum och Brandtornet ska få bygga på en tomt norr om högskolan i Jönköping.

Det är tomten "Grävlingen" som ligger norr om högskolan i Jönköping och där det i dag är parkering som Tekniska nämnden beslutat om.

Många har varit intresserade av att få bygga där och beslutet att ge direktanvisning till Castellum och Brandtornet visar på en spricka i den politiska majoriteten i kommunen.

För det var Moderaterna, Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna som drev igenom det.

Kristdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna reserverade sig mot beslutet och ville att många olika byggherrar skulle få lämna förslag som kunde jämföras.

– Åtminstone fem aktörer har de två senaste åren spontant visat intresse för att bygga något på tomten och Jönköping University är på grund av närheten till Campusområdet angelägna om att vara med och påverka vad som händer med tomten, säger Hanns Boris (KD), vice ordförande i Tekniska nämnden, i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".