Ebba Brahe
1 av 3
Ebba Brahe fick relativt omfattande skador i kollidionen och stora störningar väntar i färjetrafiken mellan Gränna och Visingsö. Foto: Kenneth Lindén
Braheborg
2 av 3
Braheborg fick också skador i kollisionen. Foto: Lydia Lindén
Köer vid färjan
3 av 3
Långa bilköer uppstod redan på söndagen. Foto: Privat
Gränna - Visingsö

Turer inställda efter färjornas krock

Johnny Ödeén om hur trafiken påverkas
2:16 min

Bara en färja går nu mellan Gränna och Visingsö. Detta sedan två av färjorna kolliderat på söndagsmorgonen.

Det är den stora färjan Braheborg som kolliderat i hamnen på Visingsö med Ebba Brahe. Ingen av dom två färjorna går att köra längre eftersom skadorna blev så stora. Ingen person skadades i kollisionen. En av färjorna låg dessutom still för en planerad reparation.

Detta gör att enbart den mindre färjan Christina Brahe nu kör trafiken, men trots extra turer kommer det bli stora störningar i trafiken mellan Gränna och Visingsö fram till tidigast mitten av nästa vecka.

- Det är relativt omfattande skador, säger Johnny Ödeén på färjetrafiken till P4 Jönköping.

Hur gick olyckan till? Hur påverkas trafiken? Hör Johnny Ödeén berätta mer om spelaren ovan!

Varför krocken inträffade vet man inte, men än så länge har man inte hittat något tekniskt fel. Färjorna ska undersökas under dagen.

Bokningssystemet har därmed upphört och turlistan gäller inte. Det innebär att det är den som kommer först i kön också får köra på först.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".