Braheborg i Gränna hamn.
Trafikverket hoppas på att Braheborg ska kunna köras från och med torsdag morgon. Foto: Arkivbild.
Gränna

Då körs Braheborg som vanligt

Visingsöfärjan Christina Brahe går efter Braheborgs tidtabell idag, onsdag. Braheborg sätts in tidigast torsdag.

Det var i söndags som den mellanstora färjan Ebba Brahe, som var i trafik, kolliderade med den för tillfället parkerade stora färjan Braheborg i Visingsös hamn. Båda färjorna skickades på reparation och den lilla färjan Christina Brahe sattes in på turen istället. Sedan dess har trafiken varit begränsad eftersom Christina Brahe bara tar runt 15 bilar.

Ebba Brahe fick omfattande skador, medan Braheborg klarade sig bra. Under tisdagen har Braheborg provkörts i hamnarna för att se så allt fungerar, bland annat på grund av tidigare problem i hamnarna, och testerna ska ha gått bra.

Därför meddelar Trafikverket nu att prognosen är att Braheborg ska kunna börja köras från och med torsdag morgon. Till dess går Christina Brahe efter Braheborgs tidtabell. Däremot fungerar bokningssystemet inte idag. Det är forfarande först i kön vid färjeläget som gäller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".