Liga rånade butik på 25 000

En liga rånade igår kväll butiken Görans Spel och Tobak i Vrigstad på 25 000 kronor. Sju personer hjälptes åt att distrahera personalen och for sedan iväg i en bil.
Vid sjutiden igår kväll kom ligan på fem kvinnor och två män kom in i butiken. De diskuterade varorna med ägarna och under tiden länsade en av dem kassaskåpet som tillfälligt stod öppet. Polisen misstänker att samma liga ligger bakom liknande stölder i bland annat i Sandhem, Nässjö, Västervik och Åtvidaberg. På samtliga ställen är det relativt små affärer med några få anställda som utsatts där ligan kommit över summor på mellan 80 000 och 100 000 kronor. Ingen har dock gripits i samband med stölderna. Enligt Lars Lindblad som är delägare i butiken så var det en proffessionell liga som slog till. - Det är en klen tröst men ändå: det här var proffs, säger Lars Lindblad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista