Firande på en krog i Jönköping.
Temabild Foto: Sanna Hermansson/Sveriges Radio
Ishockey

Dömde SM-finalen - festade med HV-spelarna

Under HV71:s guldfirande i centrala Jönköping så dök två av finaldomarna upp.

HV71 säkrade sitt femte SM-guld någonsin efter en mycket dramatisk tillställning på lördagen. Efter följde ett stort firande för alla inblandade i klubben.

När laget höll på och festa för fullt i en nattklubb i centrala Jönköping så dök plötsligt en av huvuddomarna från finalen, Mikael Nord, och linjedomaren Tobias Haster upp på klubben och sågs mingla med HV-spelarna, uppger Sportbladet.

Dessutom var även domarbasen Peter Andersson på plats vid det privata firandet, skriver tidningen.

– Vi hade tackat Brynäs efter matchen och sedan bestämde vi oss för att ha en egen tillställning. Vi gick på en restaurang för att käka och prata om säsongen, förklarar Andersson.

– Sedan gick vi vidare till ett annat ställe. Där såg vi några HV-spelare, men gjorde valet att gå in och gratulera och tacka för säsongen. Men jag vill betona att vi tackade Brynäs efter matchen, fortsätter domarbasen och menar att de bara stannade en kort stund på nattklubben, säger Peter Andersson till Sportbladet.

Nu riktar Svenska hockeyligans vd Jörgen Lindgren kritik mot domarna och domarbasens agerande.

– De skulle möjligen sagt hej och gått därifrån, men nu blev det mer än så. Det är absolut inte acceptabelt. De vet precis vad som gäller, säger han till Sportbladet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".