Kevin träd. Foto: Linda Jensen-Kidane
Foto: Linda Jensen-Kidane
P4 Värmland

Förundersökningen i Kevin-fallet återupptas

Ekot sänder direkt
Sänds kl. 00.00 - 23.59

Åklagarkammaren i Karlstad har i dag beslutat återuppta förundersökning om mordet på fyraårige Kevin i Arvika den 16 augusti 1998.

Förundersökningsledare i ärendet blir chefsåklagare Niclas Wargren men även vice chefsåklagare Cecilia Aronsson på Åklagarkammaren i Karlstad kommer att bistå i arbetet.

– Jag har beslutat att återuppta förundersökningen då det i samband med den granskning av ärendet som SVT och DN gjort framkommit uppgifter som jag bedömer vara nya omständigheter som motiverar att förundersökningen återupptas, säger chefsåklagare Niclas Wargren.

Dessa uppgifter är bland annat de som kommit till uttryck i den framställan som försvararen skickade in till Åklagarmyndigheten i slutet av förra veckan med en begäran om ett återupptagande.

– Det är dock framför allt andra uppgifter som ligger till grund för mitt beslut att återuppta förundersökningen. Vad det är för uppgifter eller ens vad det är för typ av uppgifter kommer jag inte att kommentera ytterligare i nuläget. Nu råder förundersökningssekretess för att utredningen ska få de bästa möjliga förutsättningar att resultera i ett bra arbete, säger chefsåklagare Niclas Wargren.

Utredningsarbetet i ärendet kommer att samordnas av polisregion Bergslagen med utredare från polisområde Örebro och Dalarna samt med stöd av nationella operativa avdelningen (NOA), skriver Åklagarkammern i ett pressmeddelande.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".