Vid fyra tiden på morgonen evakuerades tåget. Passagerarna fick byta till ett annat tåg.
Vid fyra tiden på morgonen evakuerades tåget. Passagerarna fick byta till ett annat tåg. Foto: Carina Holmberg/Sveriges Radio.
Trafik

Jens en av 300 passagerare som fick evakueras

"Man sitter där och får ingen information"
2:10 min

Efter nästan fem timmar kunde tågresenärerna få kliva av i närheten av Järna söder om Stockholm.

Det blev en väldigt lång resa för de 300 passagerare som åkte med Göteborgståget som skulle avgå klockan 18.14 från Stockholm. På grund av det omfattande elfelet söder om Stockholm blev avgången uppskjuten till klockan 22.

Sedan kom inte tåget längre än till Järna, en halvtimmes resa söder om Stockholm. Där uppstod, enligt SJ:s pressansvarige, ett nytt elfel som gjorde att tåget fastnar på en strömlös sträcka.

– Första timmen gick bra, men sen blev vi strömlösa i fyra timmar, säger Jens Öberg ursprungligen från Bankeryd som var ombord.

Jens jobbar på en gymnasieskola i Göteborg och med på tåget fanns också kollegor och två klasser.

Det första budet var att SJ skulle försöka bogsera bort Göteborgståget, till en sträcka där det finns el. Men först vid fyratiden på morgonen hade passagerarna evakuerats från tåget. 

För Jens del innebär natten på tåget att han ligger lite efter i arbetet.

– Vi missar ju lite skolarbeten och examinationer, mina elever skulle ju också upp till skolan, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".