STOCKHOLM 20120517 Nicklas Bäckström och Jonathan Ericsson i torsdagens kvartsfinal i VM mellan Sverige och Tjeckien i Globen.
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Bäckström och Lindberg kommer till VM

Förbundskapten Rikard Grönborg om förstärkningarna
2:45 min

Tre Kronors VM-trupp förstärks ytterligare. Enligt Washington Post är Nicklas Bäckström på väg. Även Oscar Lindberg kommer.

Tre Kronors lag i ishockey-VM ser ut att bli allt mer slagkraftigt framöver. Washington Posts hockeyreporter Isabelle Khurshudyan skriver på Twitter att det nu är klart att stjärncentern Nicklas Bäckström åker till VM.

Enligt tidningen ska Bäckström ha klarat av läkarundersökningen och fått klartecken att åka. Aftonbladet skriver att Bäckström själv har bekräftat det för deras USA-korrespondent Per Bjurman

– Det blir en kvalitetshöjning på Tre Kronor som heter duga. Det här kan vara det som skiljer från att inte klara av att gå hela vägen till att slåss om guldet, säger Radiosportens expert L-G Jansson.

Dessutom är det nu också klart att New York Rangers-centern Oscar Lindberg förstärker laget. Lindberg ansluter till laget redan på lördagen tillsammans med målvakten och klubbkamraten Henrik Lundqvist. 

– Han är klar och kommer dyka upp imorgon (lördag). Oscar har gjort en jättekul resa i NY Rangers. Han får mycket förtroende i olika situationer, säger förbundskapten Rikard Grönborg till Radiosporten.

 Han har i nuläget själv inte fått det bekräftat att Bäckström är klar.

– Vi hoppas och tror att han blir klar. Vi behöver bli bättre på spel i numerärt överläge. Det ger oss möjligheter att vrida och vända på möjligheter där, säger Grönborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".