Masarnas hemmaprem 2017
Masarna mot Elit Vetlanda i hemmapremiären 2017. Foto: Pelle Marklund.
Speedway

Masarna vann i hemmapremiären

Mikael Wirebrand, Vetlanda: "Vi är inte bra nog idag"
2:07 min

Elit Vetlanda föll í kvällens bortamatch mot Masarna. Hemmalaget vann med 49-41.

– Det var en tuff match. Vi försökte hålla jämna steg med dem men vi är inte bra nog att rå på Masarna idag, säger Vetlandas Mikael Wirebrand.

Publiken fick se en "femetta" direkt i Masarnas hemmapremiär, Linus Sundström före Tai Woffinden. Men Elit Vetlanda visade i det andra heatet att det här mötet skulle bli jämnt in till slutet genom att bryta tillbaka.

De fem efterföljande racen blev nämligen mycket jämna, med poängfördelningen 4-2 som mest till något av lagen, och när det sjunde heatet var kört låg Vetlanda under med sex poäng, 24-18.

Fortsättningen blev likartad, med knappt övertag för Masarna. När tio heat var avverkade och det blev lång sladdpaus, då hade hemmalaget ökat ledningen till åtta poäng, 34-26.

Avgörandet kom i det 14:e heatet.

Tai Woffinden tog heatsegern. I det avslutande heatet, som fastställde slutresultatet, blev det femte raka heatsegern för Premyslaw Pawlicki. En stor kväll för honom, alltså!

Vetlanda har nu två poäng efter de två första matcherna.

– Vi hade förhoppningar om mer men det är logiskt att vi har två poäng, säger Mikael Wirebrand.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".