Johan Gustafsson
Foto: Från YouTube.

Organisationen har gjort allt: Andra får ta upp kampen för Johan

Victoria, Johans syster: Räknar med att han kommer hem
2:56 min

Sydafrikanska organisationen Gift of the givers har jobbat för att få Johan Gustafsson från Värnamo fri.

Organisationen skriver i ett långt inlägg på sin Facebooksida att de nått vägs ände i kampen för att få Johan Gustafsson fri.

Den sydafrikanska organisationen Gift of the givers har i snart två år jobbat med att försöka få kidnappade Johan fri. Via ombud har de fått kontakt med terrorgruppen Aqim i Mali, som håller både Johan Gustafsson och sydafrikanen Stephen Mcgown som gisslan.

De har fått ner lösesumman från 20 till 8,5 miljoner euro, men familjerna har ändå inte råd.

Vi lever varje dag som att han ska komma hem

Enligt Gift of the givers talesperson Imtaiz Sooliman står deras hopp nu till den qatariske kungen, som enligt organisationen tidigare haft framgång när det kommer till att få kidnappade personer fria i just det området av Afrika.

Johan Gustafssons familj däremot uppges fortsätta kampen, tillsammans med familjen till sydafrikanska Stephen McGowan. De ska tillsammans vädja till Qatars kung.

Organisationen vädjar också till vem som helst som skulle kunna ha inflytande i arbetet med att få de kidnappade fria, att de hjälper familjerna.

– Vi har kommit till slutsatsen att ingen kan göra något utan vänner eller pengar, säger Imtaiz Sooliman till P4 Jönköping - hör honom längre ner i artikeln.

Johan Gustafsson kidnappades av rebeller i Mali när han var på semester i november 2011.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".