Grill Edin Dzemat
Edin Dzemat ger sina bästa grilltips. Foto: Helena Landstedt / TT
Gislaved

Vinnarkocken ger sina bästa grilltips

3:18 min

Vinnaren av programmet "Kockarnas Kamp", Edin Dzemat från Gislaved, vet hur man får till det perfekta köttet på grillen.

Värmen har nu kommit till Jönköpings län. Det firas av många genom att grillen tas fram. Men för många blir det ett stort antiklimax då köttet eller grönsakerna inte blir så där bra som man fantiserade om före.

Varför ska man inte grilla sina burgare på grilljärn? Och hur ska man egentligen krydda en fin köttbit? Hör Edin Dzemat ge sina bästa tips.

Enligt Gislavedskocken Edin Dzemat, som vann programmet "Kockarnas Kamp" 2017, så är det största misstaget att man inte har tålamod när det vankas grillning.

– Man väntar inte till rätt glöd och då får man ofta en bränd köttbit som inte smakar något. Man ska sätta på grillen i god tid och vänta en och en halv timme tills det verkligen blir perfekt glöd, säger Edin Dzemat.

– Det ska gå så fort hela tiden och så breder man på massa marinad med massa socker i och det bränns och blir inte ens gott.

Har du några grilltips? Kommentera gärna i fältet nedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista