Damp-barn utan experthjälp i Jönköping

Länssjukhuset Ryhov i Jönköping klarar inte längre av att utreda barn som visar symptom till koncentrationssvårigheter och så misstänkts ha Damp eller ADHD. Barnhabiliteringen har fått så många nya fall att man nu tvingats införa remisstopp. Resurserna räcker inte för att klara behoven.
Det här kan innebära att de här barnens situation förvärras under tiden de får vänta, enligt Kristina Gerge som arbetar vid habiliteringen. Inga nya fall tas emot under detta året och väntetiden är uppemot ett och ett halv år. Enligt Solveig Lundmark från Mullsjö, aktiv i föreningen Attention som hjälper familjer med de så kallade bokstavsbarnen, så kan det här få stora konsekvenser för de som inte får hjälp. - De får väldigt dåligt självförtroende och fel inställning till livet och hela samhället, säger Solveig Lundmark till Nyheterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista