Personal på Juventum utbränd

Personalen på Juventum i Eksjö mår mycket dåligt. Neddragningarna har lett till att nästan alla anställda blivit utbrända och nu går sjukskrivna. I vintras befann sig Juventum i en svår ekonomisk kris. Verksamheten var en hårsmån från konkurs, och det var knappt så att de anställda fick ut sina löner.
För att rädda Juventum ur den värsta krisen köpte Eksjö kommun lokalerna och personalstyrkan minskades kraftigt. Två heltidsanställda och flera timmanställda fick sluta. Samtidigt fick de fem som va kvar arbeta extra hårt för att snabbt få in bokningar och pengar. Nu, ett par månader senare, börjar resultatet av det hårda arbetet och besparingarna märkas. Bokningarna har visserligen börjat rulla in men samtidigt har fyra av de fem anställda gått in i väggen. Anders Bernberg är nu den enda som inte är sjukskriven, han beskriver situationen på Juventum som mycket allvarlig och menar att Juventum nu behöver hjälp av ideella arbetskraft för att verksamheten ska kunna fortsätta att fungera.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".