Jönköpings airport. Pressbild
Pressbild, Jönköping airport
Jönköping

Chockrapporten: Jönköping Airport måste lägga ner med ny flygskatt

Rony Forsberg, VD Jönköping airport: Innebär inte en flygplatsdöd
0:45 min

Jönköpings flygplats är en av sju regionala flygplatser i Sverige som kommer tvingas lägga ner om regeringens förslag om en ny flygskatt går igenom. Det hävdar Stockholm handelskammare.

Rapport med titeln "flygplatsdöden" publicerades i dag. Skatten skulle göra biljetterna dyrare och därmed ge färre resenärer, menar rapportförfattarna. 

- Framförallt är det allvarligt att regeringen och utredarna har tagit så lätt på den här utredningen ,säger Fredrik Sand som är näringspolitisk expert på Stockholms handelskammare,

Men vd:n för Jönköpings flygplats, Rony Forsberg, tonar ner farhågorna. Han är visserligen emot skatten, men tror inte alls att flygplatsen i Jönköping hotas av den.

- Vi ställer oss kritiska till flygskatten, men att det skulle innebära en flygplatsdöd för Jönköping håller vi inte med om, säger Rony Forsberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".