Abdul Noostari, pizzeriaägare Tranås.
1 av 2
Abdul Noostari framför sin branskadade pizzeria i Tranås. Foto: Jozo Glavas/Sveriges Radio
Brandskadad pizzeria i Tranås.
2 av 2
Lokalen fick stora skador i branden. Foto: Jozo Glavas/Sveriges Radio
Tranås

Pizzeriaägaren efter branden: Har inga ovänner här

"Chockad och ledsen..."
3:28 min

Natten till tisdagen började det brinna på två pizzerior i Tranås inom loppet av bara några minuter.

Strax efter klockan 02 natten till tisdagen kom det in två larm om bränder inom loppet av några minuter. Det hade börjat brinna i två pizzerior nära varandra på orten.

Polisens förundersökning pågår fortfarande och man misstänker att de båda bränderna var anlagda. Ingen person skadades allvarligt i branden men flera personer som bor i de brandhärjade byggnaderna fick evakueras under natten.

Abdul Noostari äger den ena av pizzeriorna och för honom är prio ett nu att hitta tillbaka till vardagen.

– Jag håller på och fixar inne i pizzerian så att jag kan öppna den så fort som möjligt, säger Abdul Noostari till P4 Jönköping.

Han vet själv inte varför just han är drabbad, men han har ständig kontakt med polisen.

– Jag har inga ovänner här och jag trivs jättebra i Tranås, så jag har ingen aning om varför någon skulle vilja göra något sånt mot mig.

Polisen säger till P4 Jönköping att de fortfarande jobbar intensivt med förundersökningen kring de två bränder som misstänks ha varit anlagda.

– Just nu har vi patruller i Tranås som fortsätter med dörrknackning och vi följer upp vissa tips som vi fått in, säger Anna Lindell som är polisens förundersökningsledare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".