Johan Bauerleden.
1 av 2
När solen håller sig borta väljer allt fler turister som besöker kommunen att vandra. Foto: Amanda Gustafsson/Sverigesradio.
Johan Lind
2 av 2
Johan Lind är destinationsutvecklare på Destination Jönköping och just nu arbetar han med en stor undersökning som ska bli ett underlag för hur man kan marknadsföra Jönköping för framtida turister. Foto: Amanda Gustafsson/Sverigesradio.
Jönköping

Trenden som växer bland semesterfirarna

Johan Lind: Vi har en underbar natur här
1:03 min

Vandringsleder i Jönköpings kommun allt mer populärt för semestrande turister.

– Många vill vara aktiva och komma ut i naturen på semestern, säger Johan Lind som är destinationsutvecklare på Destination Jönköping.

Att fler väljer att vandra tror Johan Lind beror på att många ser sig om efter andra alternativ och aktiviteter när vädret inte bjuder på så mycket värme och sol. Under sommaren har turister som besöker kommunen också fått svara på en undersökning om varför de kommer just hit. 

– Det är för att vi ska få ett bättre underlag om turisterna som kommer hit. Vi får lära oss vad de gör när de kommer hit, hur länge de stannar och var de kommer ifrån, säger Johan Lind om undersökningen som ca 1000 personer deltagit i.  

Med hjälp av svaren som kommer in förklarar Johan Lind att man hoppas kunna marknadsföra Jönköping på ett bättre sätt för framtida turister.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".