Musikbandet Troglodytus Hex
1 av 5
Bandet Troglodytus Hex som ska uppträda på Sjööset består av Rickard Olsson, Joakim Eriksson, Benjamin Botonjic, Axel Martinsson och Rasmus Fröding Foto: Amanda Gustafsson/Sveriges Radio.
Myren
2 av 5
Myren uppträdde live under P4 Jönköpings tält. Foto: Maria Rymell/Sveriges Radio.
Jenny Karlsson och Joel Lindén
3 av 5
Jenny Karlsson och Joel Lindén är några av besökarna på Sjööset. I bakgrunden syns tältet där de ska övernatta. Foto: Amanda Gustafsson/Sveriges Radio.
Isak Nilsson
4 av 5
Isak Nilsson är med och arrangerar musikfestivalen Sjööset. Foto: Amanda Gustafsson/ Sveriges Radio.
Maria Rymell och Amanda Gustafsson
5 av 5
Nu är Maria och Amanda på plats på festivalen Sjööset. Foto: Privat
Vrigstad

Många på plats när festivalen Sjööset drog igång

Volontären Alexnadra Lund: Jag har varit med sen starten
0:50 min

Idag startade musikfestivalen Sjööset. Programledare Maria Rymell och Amanda Gustafsson tog tempen på festivalen i de småländska skogarna.

I Åkaköp utanför Vrigstad pågår just nu musikfestivalen Sjööset mellan fredag och lördag. Programledarna Maria Rymell och Amanda Gustafsson fanns självklart på plats för att träffa festivalbesökarna och några av de band som ska uppträda.

En av arrangörerna är Isak Nilsson som har varit med sen starten 2010.

– Min storebror Simon började att bygga en scen här för att vi skulle kunna spela lite musik. Sen bjöds det in vänner, familj och andra band och på den vägen är det.

Den två dagar långa festivalen lockar en del besökare och två av dem är Jenny Karlsson och Joel Lindén och de har med sig ett tält där de ska övernatta.

– Sjööset är lite lugnare än andra festivaler. Det blir lite mer intim stämning också eftersom den inte är så stor och sen är medelåldern något högre än på andra större festivaler, säger Jenny Karlsson som även besökte festivalen året innan.

Joel Lindén tycker att Sjöösets storlek är en fördel gentemot andra festivaler.

– Här kommer man rätt nära alla banden som spelar just eftersom det är mycket mindre här.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".